Om utstilling

Hundeutstilling, også av og til kalt hundeshow, er en begivenhet der hundeeiere viser fram sine rasehunder for kvalifiserte dommere (også kalt eksteriørdommere) som, opp mot en vedtatt rasestandard for den aktuelle hunderasen, bedømmer hvor rasetypiske hundene er i forhold til denne.

Den første norske hundeutstillingen ble avholdt i 1877 og var arrangert av Norsk Jæger- og Fiskerforening.

 

Norsk Kennel Klub

I Norge er det Norsk Kennel Klub (NKK) som er stambokregister og arrangerer hundeutstillinger i dag, både på nasjonalt og internasjonalt plan. NKK første hundeutstilling fant sted i 1898, samme året som klubben ble innstiftet.

 

Nasjonalt og internasjonalt

Nasjonale utstillinger arrangeres vanligvis i regi av raseklubbene eller lokale hundeklubber. På NKKs internasjonale utstillinger er det vanligvis påmeldt ca. 1.000-3.000 hunder, og på NKKs «Norsk Vinner» (Nordisk Vinner) utstillig enda flere.

Verdens mest prestisjefylte utstilling heter Crufts og arrangeres hvert år i regi av The Kennel Club i Storbritannia. I 2013 var det påmeldt ca. 27.000 hunder, og utstillingen hadde over 145.000 besøkende.

 

Priser og rabatter

F.o.m. tredje hund med samme registrerte eier betales 1/2 avgift. Rabatten regnes fra og av laveste avgifter. Alle hunder som meldes på og kreves rabatt for utover hund nr to må meldes på i én og samme operasjon. Hunder som meldes på senere vil ikke kunne få rabatt. For å oppnå rabatt må betaling være mottatt før påmeldingsfristen utløper. Tromsø Hundeklubb følger NKKs prisstruktur. Avgiftene er med 50% medlemsrabatt. Ikke-medlemmer betaler full pris.

Se veiledende priser her