Agility

Hva er agility?

Agility er en oppvisnings – og konkurranseaktivitet for hunder i alle størrelser og raser.

Agility ble offesielt godkjent av Norsk Kennel Klub 27. januar 1986, og du kan også starte konkurranser med en blandingshund.

Hunden skal på kortest mulig tid ta seg gjennom en hinderbane bestående av ulike type hinder. Hindrene består av hopp, tuneller, pølser, hjul, slalom etc. Føreren løper sammen med hunden og støtter den gjennom banen med kommandoer og oppmuntring. Agility kan sammenlignes med sprangridning for hest, men med litt ulike hinder.

Hundene konkurrere på en bane i tre forskjellige størrelses klasser:

• Liten skulderhøyde under 35 cm
• Mellom med skulderhøyde fra 35 – 43 cm
• Stor med en skulderhøyde over 43 cm.

Hva gjør vi?

Agility trening er ikke bare moro (selv om det er det det egentlig dreier seg om), men mye venting, bæring av hinder etc.

Alle hindrene står inne, og for å kunne trene må disse ut på banen. Vi gjør så godt vi kan for at ventetiden skal bli minimal, ved at vi prøver å trene flere hunder samtidig ut på banen. Derfor er det viktig at hundene kan innkalling (kommer når du roper) og litt lydighet.

Ellers prøver vi å ha det mest mulig gøy med hundene, og sosialt samvær inn på klubbhuset  dersom det blir kaldt å stå lenge ute i snø, regn eller vind.

For vi trener selv om været ikke er så bra.  Vi er også avhengig av frivillig hjelp til bygging/vedlikehold av hinder og for å kunne  holde Agilitykonkurranser.

Trening?

Vi trener på klubben i Kroken hveronsdag fra 1830 – 20:00.

Dette er egentreninger hvor vi ikke har instruktør, men hjelper hverandre.

For å kunne delta på disse treningene kreves det at ekvipasjen har gjennomført et nybegynnerkurs i agility. Anvaret for treningene på onsdagene er vi flere stykker om, den som er ansvarlig for hver trening, setter opp trenings baner/kombinasjoner og organinserer treningen.

Vi trener med positive metoder, for agility skal være moro, ikke bare for føreren, men også for hunden.

Ansvarlige Agilitygruppa

Den som er ansvarlig, skal låse opp, ha forslag til bane eller stasjoner og sette opp rekkefølge for treningen. De som er for sen til treninger, må gi beskjed til den ansvarlige/evt meg.

Dere bytter internt dersom dere ikke kan komme på den oppsatte datoen. Det er lurt å kopiere denne teksten og lagre på datamaskinen din, så du har oversikten lett tilgjengelig til senere bruk.