Unghundkurs mars-april 2020

27. januar 2020

Fuglehundgruppa inviterer til kurs for unghunder. Kurset er for stående fuglehunder i alderen 9 til 18 måneder.

Formålet med kurset er å GI HUNDEEIERNE GRUNNLAG FOR TRENING, LYDIGHET OG FØRING I MARKA. Kurset består av fem treningskvelder på mandager med teori og praktiske øvelser,  én dag ute i marka og én dag med tamfugltrening.

Kurset starter mandag 2.mars på klubbhuset i Kroken fra kl. 1900 til 2030. Deretter blir det kurskvelder på klubbhuset og omegn de påfølgende tre mandager (9. 16. og 23. mars fra kl. 1900-2030). Lørdag 28.mars blir utedag i fjellet i området Snarby. Deretter skal deltakerne trene selvstendig frem til mandag 20.april hvor det blir en ny treningskveld på klubbhuset fra 1900-2030. Kurset avsluttes med duetrening lørdag 25.april på Straumsbukta gård (09:00-15:00).

Hunden bør være mellom 9 og 18 måneder ved kursstart. Det er en forutsetning at deltakerne har grunnlag fra andre kurs/treninger (f.eks. valpekurs). Dette ønskes oppgitt med påmelding, se nedenfor.

Det er behov for kjøretøy for deltakerne fordi vi skal bl.a til Snarby og Straumsbukta. Ved trening i marka må det medbringes nødvendig utstyr for en dag ute for både fører og hund tilpasset årstid og værforhold. Mer detaljert informasjon blir tilsendt deltagere som får bekreftet plass på kurset. 

PRIS:  For medlemmer i FHG/THK:  kr. 1900.  Ikke-medlemmer:  kr. 2400

PÅMELDING: Gjøres på e-post til bodil.karin.kanebog@nrk.no. Følgende informasjon må oppgis ved påmelding: Hundens navn, rase og alder, samt hvilke tidligere kurs/treninger hund/fører har deltatt på. Påmeldingsfrist er 20. februar. Det er begrenset antall plasserPrinsippet «først til mølla» gjelder.

 INSTRUKTØRER:  Bodil Kanebog, Gunnar Rørstad, Stein Nilsen.

 Spørsmål? Send  e-post til Bodil Kanebog (bodil.karin.kanebog@nrk.no)

Kurset arrangeres med støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø