Sporkurs

25. juni 2014

Tromsø hundeklubb arrangerer sporkurs helga 11.-13. juli.

Kurset er for både nybegynnere og de som allerede har kommet i gang med sportreningen. Det legges til rette for hver enkelt deltaker, og det nivået hver enkelt ekvipasje er på. Har du lyst til å lære å gå spor med din hund, eller er du godt i gang, men ønsker hjelp til å komme videre, så er du hjertelig velkommen til å delta på dette kurset.

Å la hunden søke spor etter mennesker er en flott aktivitet, hvor vi som hundeførere er helt avhengig av å samarbeide med hunden. Alle hunder er i besittelse av en eminent nese, og vår oppgave som hundeførere blir da å legge til rette for at hunden søker etter det vi ønsker, altså menneskespor, og ikke rein, elg eller andre spennende lukter som befinner seg i skogen.

Dette kurset vil ha fokus på samarbeidet mellom hund og fører, dvs å kunne lese hundens atferd i søket og hvordan jobbe med sporlina slik at vi gir klare og tydelige signaler til hunden. Dere vil få en innføring i hvordan ytre faktorer påvirker luktbildet, og hvordan vi legger opp sporoppgaver til hundene, slik at vi utfordrer dem på en måte som er tilrettelagt hundens nivå.

Instruktør: Hege Thoresen

Kurset går på fredag kveld, samt lørdag og søndag fra morgen til utpå ettermiddagen.
Pris for kurset er kr. 1200 for medlemmer av Tromsø hundeklubb, og kr. 1600 for ikke-medlemmer.

Kontonummer: 8601 30 41751

Påmeldingen er økonomisk bindene, sendes til kursansvarlig, med fult navn, adresse, telefonnummer, fødselsår (da vi mottar støtte hos natur og miljø for kurset), hundens navn, rase og alder. Skriv gjerne litt om din tidligere erfaring med hundetrening.

 

Velkommen på kurs!