Sporkurs 6. – 8. juni 2014

22. april 2014

 

Tromsø hundeklubb arrangerer sporkurs helga 6. til 8. juni.

Kurset vil legges til rette for hver enkelt deltaker, og hvor langt dere har kommet i sportreninga med deres hund.

Å la hunden søke spor etter mennesker er en flott aktivitet, hvor vi som hundeførere er helt avhengig av å samarbeide med hunden. Alle hunder er i besittelse av en eminent nese, og vår oppgave som hundeførere blir da å legge til rette for at hunden søker etter det vi ønsker, altså menneskespor, og ikke rein, elg eller andre spennende lukter som befinner seg i skogen.

Dette kurset vil ha fokus på samarbeidet mellom hund og fører, dvs å kunne lese hundens atferd i søket og hvordan jobbe med sporlina slik at vi gir klare og tydelige signaler til hunden. Dere vil få en innføring i hvordan ytre faktorer påvirker luktbildet, og hvordan vi legger opp sporoppgaver til hundene, slik at vi utfordrer dem på en måte som er tilrettelagt hundens nivå.

Kurset er velegnet for deg som allerede har holdt på med spor tidligere, og nybegynnere vil få en god innføring i sportreningen. Har du lyst til å lære å gå spor med din hund, eller er du godt i gang, men ønsker hjelp til å komme videre, så er du hjertelig velkommen til å delta på dette kurset.

Instruktør vil være Kjersti Jenssen. Jeg (Kjersti) har har vært aktiv hundefører siden slutten av 90-tallet, og har spor som hovedinteresse. Jeg har selv trent mine egne hunder i Norske Redningshunder, samt konkurrert innen både NBF (nordisk brukshundprogram) og RIK (det internasjonale brukshundprogrammet) samt at jeg trener  og konkurrerer i lydighet. Som instruktør krever jeg mye av mine kursdeltakere, og jeg gir enda mer tilbake! Skal du være med på mine kurs, så får du ikke sitte på baken og late deg; vi lærer vel så mye av å se på andre ekvipasjer som når vi går med egen hund i sporet J

Kurset går over ca 20 timer, fordelt på fredag kveld, samt lørdag og søndag fra morgen til utpå ettermiddagen.
Pris for kurset er kr. 1200 for medlemmer av Tromsø hundeklubb, og kr. 1600 for ikke-medlemmer. Kontonummer: 8601 30 41751

Påmeldingen er økonomisk bindene, sendes til kursansvarlig, med fult navn, adresse, telefonnummer, fødselsår (da vi mottar støtte hos natur og miljø for kurset), hundens navn, rase og alder. Skriv gjerne litt om din tidligere erfaring med hundetrening.