Oppsummering av Tromsøprøven vinter -16

18. mars 2016

Tromsøprøven Vinter 2016 – en oppsummering!

Regn og vind var det som møtte oss da vi stod opp grytidlig lørdag morgen. Ikke det nydelige vinterværet som vi hadde klart å venne oss til de to foregående ukene.

Men ved klubbhuset til Tromsø Hundeklubb brant det i bålriggen og duften av liflig bålkaffe blandet seg med vindbygene der den steg til værs. På dommermøtet var stemningen god og med det spenningsnivået som hører til første dag på en jaktprøve.

Været slik det ble gjennom helga, med råtten snø og svømmeføre, er ikke bare utfordrende for hundene, i tillegg må vi som arrangør ta hensyn til muligheten for stengte veier, såpeglatte fjelloverganger og rasfare.

Når så ES Jade, som siste hund på ventelista får plass, er det 3 fulle VK kvalifiserings parti og 6 kvalitetsparti som starter turen over Tromsøya og mot terrengene som ligger på Kvaløya og Ringvassøya.

To VK parti dro til Skogsfjorden, ett i Stabben under ledelse av Kåre Nergård og Arve Varpe, ett på Slettfjellet ledet av Ronny Hartvigsen og Hans Einar Enoksen, mens det tredje partiet dro til Tromvika der de ble bedømt av Roy Robertsen og Pål Aspenes.

Kvalitetspartiene var spredt rundt, i Buvika med dommer og NKK vara Rune Mikalsen, Straumsbukta med dommer Ole M Klingan, Skulsfjord med dommer Ingrid Frenning, Nordkjosdalen med dommer Morten Risstad, Komagholmen med dommer Bård Johansen og Gamnes med dommer og NKK’s representant Edgar Henriksen.

Også rypene led av det dårlige været, og det var således varierende med fugl, samt til dels lett fugl rundt i terrengene.

Men, 10 hunder lyktes med premiering i VK kvalifiseringen, samt 21 hunder oppnådde premie i kvalitetspartiene.

Lørdag kveld var det jegermiddag på klubbhuset med god deltakelse.  Nytt av året var utdelingen av ‘dommerkoppen’. Fuglehundgruppa ønsker å vie oppmerksomhet til dommerne og deres viktige bidrag på prøvene. Vi har derfor innført en ‘dommercup’ hvor det utdeles en håndlaget trekopp med navn og FHG’s logo til de dommerne som har nådd 20 dommerdøgn for klubben, regnet tilbake til 2000.  Først ute var Kåre Nergård, Edgar Henriksen og Ottar Remmen.

Edgar Henriksen og Ottar Remmen mottar sine velfortjente utmerkelser

Edgar Henriksen og Ottar Remmen mottar sine velfortjente utmerkelser.

Søndag morgen var om mulig været enda verre.  VK Finalepartiet, med dommerne Bård Johansen og Morten Risstad, dro til Tromvika.  6 kvalitetspartier forlot Krokelvdalen med kurs for terrengene på øyene. I kvalitet ble det utdelt 24 premier søndag.

2 hunder fikk sine godkjente fuglearbeid i finalen, og ikke overaskende ble det hjemmeseier til IS G-Tjikkom av Miessevarri og Ronny Jørgensen som oppnådde 1.VK m/Cacit. 2.VK ble tildelt ES Heggskogens Kompis og Stig Even Edvinsen.

vk_vinnere_vinter16

Premierte VK finale. 1VK m/Cacit IS G-Tjikkom av Miessevarri, e/f Ronny Jørgensen. 2VK ES Heggskogens Kompis, e/f Stig Even Edvinsen

Fuglehundgruppa THK har sine faste samarbeidspartnere i Andresens Vaapenforretning og Royal Canin.  Tradisjonen tro delte vi også i år ut premie til beste UK-hund over begge dager, som vanlig en Bergans jakke gitt i gave fra Jobb og Fritid A/S. Konkurransen er knivskarp, så også i år. Til slutt sto det mellom ES Stenbitens Izadora til Birger Kristensen, ført av Ragnar Bøifot og IS Hadseløyas Jago til Andre Johansen. Begge ekvipasjene oppnådde 1.UK begge dager, men Iza gikk foran på flere fuglearbeid.

bøifot_besteUKhund

Beste UK hund ES Stenbitens Izadora. Eier er Birger Kristensen, fører Ragnar Bøifot

57 premieringer totalt på 202 startende gir en premieprosent i overkant av 28, det er vi i særdeleshet godt fornøyd med, været tatt i betraktning.

Stor takk til alle deltakere som tok turen til Tromsø, til dommerne og til alle medlemmene i Jaktprøveutvalget og Fuglehundgruppa for øvrig for god hjelp og stor innsats under arrangementet.

For nærmere info om prøven og komplette premielister, se www.fuglehundgruppa.no

Steinar Lagesen, prøveleder Tromsøprøven Vinter 2016