Jubileumsboka har kommet….

9. desember 2016

Firbeint Tromsø-historie

For snart et halvt århundre siden satte fem hundeinteresserte tromsøværinger seg sammen for å stifte en hundeklubb. Interessen for hunder og aktiviteter med hund var sterkt stigende i Norge på 1960-tallet, og det ga seg utslag også i Tromsø. Prioriterte oppgaver for klubbens stiftere var å lære folk flest at det var mulig å få «kustus» på hunden, samt å jobbe for et ansvarlig hundehold.

Nå, snart 50 år etter, er Tromsø Hundeklubb større og mer aktiv enn noen gang, med over 550 medlemmer og mange aktiviteter som både setter sitt preg på byen og som er samfunnsnyttig på en rekke områder.  30. juni neste år fyller kluben 50 år, og i den anledning utgir de i disse dager boka «Hundefolk og Hundeliv i Tromsø». Boka er skrevet av journalist og fagbokforfatter Anne L Buvik, tidligere journalist i «iTromsø» og selv aktiv hundeeier i mange tiår.

Boka inneholder et sammendrag av klubbens organisatoriske historie, men forteller også historien om markante hundefolk og like markante hunder. Blant dem er hundene som kom til Tromsø fra ishavsøya Hopen og ble trekkhunder for funksjonshemmede, politihundene «Trym» og «Boris», samt tobeinte idrettsstjerner som hundekjørerne Anita Andreassen og Oddgeir Kvello Olsen. Boka omhandler også små og store pussige episoder forbundet med hund og hundehold i Tromsø gjennom tidene. De færreste vet for eksempel at hunder ble lurt inn bakveien på regionssykehuset på kveldstid for å ta røntgenbilder på 1970-tallet, da veterinærene i Tromsø ikke hadde slikt utstyr.

Boka selges gjennom Tromsø Hundeklubb (alle medlemmer vil få tilbud om medlemspris, kr. 150,- pr. e-post, og du kan bestille så mane du vil), men er også å få kjøpt i Bokhuset Libris i sentrum for kr. 195,-.