Fuglehundgruppa – apportkurs våren 2019

12. mars 2019

Apportkurs med oppstart 8. april 2019

Kurset starter den 8. april og fortsetter hver mandag fram til sommerferien.  Kurskveldene vil bli brukt til demonstrasjon og innlæring av de enkelte momentene, samt øve på innlærte momenter i nærvær av andre hunder og folk og på nye steder.

Hvem kan delta: stående fuglehunder fra 9 mnd. og oppover. Grunndressur som sitt og innkalling, samt god kontakt, er en forutsetning.

Mål: En fuglehund som finner og bringer inn (apporterer) dødt eller skadet vilt på førers kommando.

Apportbevis. Nødvendig for å oppnå 1.premie AK på jaktprøve

 

Kursets varighet: 6-8 kurskvelder fra oppstart og frem mot sommerferien. Individuell oppfølging og diskusjonsgruppe på facebook

Forkunnskaper: hunden må være vant til å bli dressert. Kontakt, sitt og innkalling må beherskes.

Nødvendig utstyr: halsbånd, kobbel, apportbukk, etter hvert eventuelt langline (kan lånes). Notisbok for føring av «treningsdagbok»

Sted: Klubbhuset i Kroken, eventuelt andre steder i nærheten for variasjon og generalisering

Oppstart:  8. april kl 1800 på klubbhuset i Kroken. Deretter hver mandag fram til sommeravslutning. Ved behov kan ekstra kurskvelder besluttes i samråd med deltakerne.  Tid for apportbevisprøve etter nærmere avtale.

Om læringsmetoden: Fuglehundgruppa bruker dressurapport som metode. Vi øver inn ett og ett delmoment om gangen og lærer apport «baklengs»; først HOLDE, deretter BÆRE, så GRIPE, og til slutt å HENTE (søke etter) apportobjektet. Dette er den metoden som flest ekvipasjer lykkes med, og som gir oss mulighet til å terpe på detaljer underveis. Positivitet er et viktig grunnprinsipp i dressurapporten. Fører skal hjelpe hunden til å lykkes, og unngå å måtte korrigere. Med dressurapport unngås vanlige problemer som tygging, manglende opptak av viltet, eller at hunden leker med eller stikker av med «byttet» eller lar seg avlede og finner på noe annet spennende i stedet. Metoden krever stor egeninnsats med daglig trening, konsentrasjon, konsekvens og tålmodighet.

Instruktører: Trude Giverhaug, Steinar Storelv og Lars Kristoffersen

Kursavgift:   kr 1000 (for medlemmer i Tromsø hundeklubb)  og kr 1600 for ikkemedlemmer.

Bindende påmelding sendes til Lars Kristoffersen på e-post hagkrist@online.no.  NB – begrenset antall deltakere.