BHG Kurs

16. januar 2017

Da er vi i gang med et nytt år med mange nye muligheter til å trene hund J Her er kursene vi har planlagt for første halvår 2017:

-Valpekurs for valper fra 3.5-6 mnd, oppstart 7 feb. kl 1800. Instruktør Gerd-May Solli og Lillian Skjolde. Kurset går over 8 uker a 1,5 t. Se felles info om valpekurs og påmelding nederst.

-Valpekurs for valper fra 6-9 mnd, oppstart 14 feb. kl 1800. Instruktør Hege Thoresen. Kurset går over 8 uker a 1,5 t. Se felles info om valpekurs og påmelding nederst.

– Hverdagslydighetskurs, oppstart 16 feb kl 1800. Instruktør Gerd-May Solli og Lillian Skjolde. Kurset går over 8 uker a 1,5 t. Se felles info om hverdagslydighetskurs og påmelding nederst.

– Valpekurs for valper i alderen 3.5- 6 mnd, oppstart 10 feb  kl 1800. Instruktør Roy Nicolaisen. Kurset går over 8 uker a 1,5 t (vinterferie uke 9). Se felles info om valpekurs og påmelding nederst.

-Rallylydighetskurs, oppstart 1/2 mars kl 18-20. Instruktør Camilla Jenssen Wollvik. Kurset går over 3 ganger og holdes innendørs på Tomasjord.

 

Alle kurs koster kr 1400,- for medlemmer eller kr 1800,- dersom du ikke er/blir medlem av THK. Påmelding sendes til bhgkurs@tromso-hundeklubb.no

 

Valpekurs: Valpekurs er ett viktig kurs for både hund og eier. Her lærer valpen å ha kontakt med eier selv med mange forstyrrelser rundt, og den lærer hvordan forholde seg til andre hunder, noe som vil gi gode forutsetninger for å bli en velfungerende hund. Gjennom kurset vil det jobbes med å utvikle ett godt samspill mellom hund og eier, som man kan bygge videre på, både for de som ønsker å trene aktivt eller for å oppnå en velfungerende hund i hverdagen. Noen av momentene som vi vil trene på er: Sitt, bli, innkalling, kontakt, følge eier, hilse pent på mennesker. Vi tar også en gjennomgang av valpens utviklingsfaser, og de vanlige utfordringene rundt det å ha valp.

Hverdagslydighetskurs: Dette kurset setter fokus på det daglige hundeholdet. Vi vil bygge videre på samholdet mellom hund og eier, og tilpasser kurset individuelt etter den enkeltes behov. Vi går på turer, i byen så vel som i skogen, oppsøker turtrasseer og butikker. Vi trener på kontakt, gå i slakt bånd, sitt/dekk og bli, innkallinger. Møtesituasjoner og passering trenes på hver gang. Kurset passer som oppbyggingskurs etter valpekurs, eller som frittstående kurs. Anbefales for alle.

Rallylydighetskurs: Rallylydighet er en blanding mellom lydighet, freestyle og agility. Det er en spennende hundesport som er litt mer fartsfylt enn tradisjonell konkurranselydighet. Kurset er en innføring i rally. Det kreves ingen forkunnskaper til sporten eller lydighet generelt.