Besøkshund gir glede.

27. mars 2015

  • Skrevet avKine Hanssen og Ronald Johansen (foto)

Publisert: 26 mars 2015 15:15 PM Sist oppdatert: 27 mars 2015 09:23 AM

http://www.itromso.no/superlokal/haamo/article10794956.ece#.VRSb_pc2-mI.facebook

Erling (95) lyste opp da han fikk besøk av Peder (7)

Mortensnes sykehjem får jevnlig selskap av besøkshunden Peder som stikker innom. En av dem som virkelig setter pris på disse besøkene er hundeelskeren Erling «Gingen» Georgsen.

– Du er så grei, Peder! Nå var jeg bra heldig som fikk besøk av deg, sier Erling «Gingen» Georgsen mens han klør den syv år gamle malteseren, besøkshunden Peder, under haken.

LES OGSÅ: Populære besøksvenner

– Rolig og selskapssyk

De to har blitt gode venner etter at Peder, sammen med matmor Kirsti Olaussen, siden nyttår jevnlig har besøkt Mortensnes sykehjem.

– Vi har vært her én gang i uka, men nå som vi har blitt så godt kjent på alle avdelingene her, vurderer vi å komme oftere, forklarer Olaussen.

I fjor deltok hun på to helgekurs sammen med Peder, slik at han skulle lære seg hvordan man blir en god besøkshund. Ifølge matmor passer malteseren perfekt til oppgaven.

– Peder er så rolig og selskapssyk, så han elsker å være sammen med mennesker, påpeker Olaussen, mens Peder sitter på fanget til Erling der han får en god klem av 95-åringen.

– Det er flott å komme hit og se ansiktsuttrykkene til de eldre når de får øye på Peder. De smiler og blomstrer opp, sier matmor.

LES OGSÅ: Møt byens firbeinte terapeuter

– Helt fantastisk

Georgsen er definitivt én av dem. Han kan fortelle at han selv er vokst opp med hund, og gjennom sitt voksne liv har hatt både pointere, puddel og blandingshunder.

– Derfor er det så artig at denne hunden kommer hit på besøk,. Jeg setter pris på dette, sier han.

Mens Georgsen er opptatt med å kose med Peder, som har lagt seg godt til rette i fanget hans, kommer 95-åringens datter, Berit Cocozza, på besøk. Hun kan ikke få rost ordningen med besøkshund nok.

– Det er helt fantastisk, en slik ordning skulle man ha hatt flere steder, også i psykiatrien. Dyr får fram noe godt i de fleste mennesker. Når det gjelder far, så elsker han hunder, så det er kjempeflott å se han slik, påpeker hun, og ser bort på Georgsen.

I sin egen verden

Der er 95-åringen opptatt med å mate Peder med godsaker.

– Du Peder, du er en nydelig kar! Ja, en ordentlig sjarmør. Også er du så rolig når du sitter her og spiser så pent, du jafser ikke i deg maten, sier Georgsen til Peder, før han ser opp.

Der er iTromsøs fotograf i full gang med å knipse bilder av de to gode vennene.

– Var det ikke godt å bli fotografert? spør 95-åringen Peder.

Mer å lese på iTromsø:
1
Se video her: Peder (7) møter Erling (95)

2

MENNESKETS BESTE VENN: Erling «Gingen» Georgsen (95) koser med den myke pelsen til besøkshunden Peder (7). Foto: Ronald Johansen
3

TAKKNEMLIG: Erling Georgsen setter pris på at Kirsti Olaussen og hunden hennes Peder jevnlig tar turen innom Mortensnes sykehjem for å hilse på beboerne. Foto: Ronald Johansen
4

ELSKER HUNDER: 95-åringen har hatt hunder i hele sitt liv. Å få kose med Peder på sykehjemmet synes han derfor er veldig koselig. Foto: Ronald Johansen

5

KOS: Erling «Gingen» Georgsen og Peder koser seg i hverandre sitt selskap. Foto: Ronald Johansen