Apportprøvekurs 27. – 29. juni

23. juni 2014

Lita okt.11

NVK-Troms inviterer til treningshelg/apportprøve på Setermoen helgen 27-29.juni

NVK skal utdanne nye apportprøvedommere og setter derfor opp ekstra prøver i sommer, i tillegg til den ordinære apportprøven som er 2.-3.august (se terminlista). Helgen 27.-29.juni inviterer NVK derfor til trening lørdag og søndag og apportprøve søndag. Dere kan melde på prøven helt til søndag for de som deltar på teningshelgen.
Stedet er Bardu Jeger- og Fisk sitt flotte sted på Steiland, Setermoen. Her er det god plass til campingvogn eller telt for overnatting, og vi har tilgang til stor lavvo med grill samt kjøkken og bad i huset der. Spor og søksapporten blir å foregå på jordene rundt hovedkvarteret. Vannapporten blir avholdt i skytefeltet på Setermoen. Her stiller vi med båt. Apportprøven blir i skytefeltet.
Instruktører vil være Bård Johansen, Trude Giverhaug, Trude Langstrand og Harriet Wiggen.
Vi starter fredag kveld kl.21.00 med en teoretisk innføring i prøvegrenen og deler også opp deltagerne i grupper.
Lørdag og søndag starter vi treningen kl.10.00.
Prøven på søndag starter 14.00.

Vi ønsker alle apport-interesserte fuglehundeiere velkommen. Det blir også anledning til å prøve seg på apportbevis i løpet av helgen, for de som måtte ønske det. Vi tar kr 100,- per ekvipasje for helgen.
Påmelding gjøres til k-wigge@frisurf.no innen torsdag 26.juni.
Ta med egen apportrype hvis du har, og ellers treningsobjekter etter ønske. Vi har en del treningsobjekter, men fint om du har en hel rype selv å ta med. NB! for apportbevis kan det brukes tørket eller fersk/opptint rype. På apportprøven må det brukes fersk/opptint jaktbart vilt (fugl). NVK-Troms har måser til vannapporten. Hvis du ønsker rype på vannapporten må du medbringe dette selv.